CARDEA

Mijke Smit in Afrika

today09/12/2020 48 1

Achtergrond
share close

Op 02-12-2020 hadden wij bij Cardea Music Radio een interview met Mijke Smit. Helaas is het interview niet opgenomen. Dus hier een korte beschrijving over waar het interview over ging. Het ging over haar aanwezigheid in Zuid-Afrika, en wat ze daar op dit moment aan het doen is. Namelijk, een project met jongeren die het niet zo goed hebben daar. Ze is daar niet alleen, want ze werkt daar met Learning Journey. Ze  werkt gelukkig ook nog online voor Cardea.

Samen steunen ze de jongeren die  het zwaar hebben doordat ze niet genoeg ondersteuning krijgen van de overheid. Ze krijgen workshops, lessen en ze leren hoe ze eventueel in het regulier onderwijs kunnen komen. We hadden ook gevraagd naar haar persoonlijke ervaring in Zuid-Afrika, en ze vertelde ons dat alles gelukkig prima verloopt. Wel is fietsen daar moeilijk, want het is niet zo veilig geregeld in Afrika voor fietsers als in Nederland.

Ook vertelde ze ons over hoe verschillend het is om daar te zijn dan in Nederland. ze gaf als voorbeeld een fiets. Wat in Nederland als een slechte fiets wordt gezien, is daar al erg van waarde. Dus Mijke let wel op waar ze heen gaat met met met haar kostbare spullen.

Learning Journey website: Y2K College – Learning Journey (learning-journey.nl)

Geschreven door:Redactie

Rate it

Vorige aflevering

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)

0%